Tulpenren in Amsterdam 29-04-2012

30-04-2012 09:06

Hier onderTommie en ik geconcentreerd voor de finale

 

Kouder dan eind maart zijn we weer afgereisd naar Amsterdam. Ilja en Iubdan lopen allebei in de A-kl reuen, waar er in totaal 7 waren. Voor Iubdan zou het allemaal onzeker zijn. In de finale van de FCI-ren in Munster 2011 is er een veel zwaardere hond over zijn rug gelopen in de laatste bocht. Dit moet veel pijn gedaan hebben, want hij wilde het vorig jaar niet vergeten. In de laatste bocht gaat hij helemaal aan de buitenkant lopen en begint mij te zoeken. Ook gebeurt dit op een grasbaan. Het is elke keer de laatste bocht wanneer de angst erin schiet. Lichamelijk heeft hij niets, maar geestelijk is hij beschadigd geraakt. Jammer. Thuis merk ik er niets aan ...de angst speelt alleen op in de laatste bocht.

Iubdan startte in de eertse serie met Master en Justo, de latere winnaar in de finale, Master werd tweede. Hij kwam niet helemaal vrij te liggen, en na een druk naar buiten van rood, waarbij wit ook tegen hem aanbotste, heeft hij goed doorgelopen.....inderdaad tot de laatste bocht. Ik heb hem terug getrokken om erger te voorkomen. Ach ja, het is allemaal toeval in het leven, maar na het toeval moet je kiezen. Wat voor een mens geldt, geldt ook voor een hond. Joris kiest niet voor een derde druk...dus. Hieronder wat foto's van Iubdan, vlak na de start en nog voor de flinke druk in de bocht.

Joris (Iubdan) loopt onder blauw.

Maar we hebben Ilja, onze Tommeke, ook nog in de strijd. Ilja start in de tweede groep. Mist, wat hij vaker heeft, de start en begint een inhaal race., wat maar gedeeltelijk lukt. Hij verbetert wel zijn tijd t.o.v. eind maart.

De tweede omloop gaf hetzelfde beeld en dapper gingen we onder geel naar de finale.

Ilja trok hok drie....en aangezien drukken geen zin heeft...gaat hij maar als laatste de bocht in. Aan de rail probeert hij er het beste van te maken. LOPEN TOMMIE....RUN!!!! en ja hoor weer passert hij er twee en Tommie  (ILJA) wordt zeer verdiend vierde. KNAPPE MAN!!!! Hieronder wat foto's van de serie van Ilja, waarop hij pas later in beeld kwam.

De foto serie hieronder is van de eerste serie, waarbij hij pas later in beeld komt onder zwart.

Hieronder wat foto's van de finale en podium.

De eerste 3 foto's zijn van Lammert de Wit (dank je wel!!!!)

Met een bosje tulpen en een tulpje op het renboekje, gingen we moe en voldaan naar huis. De dag verliep zonder oponthoud en het was weer bere gezellig op het terras. Een heel leuke dag....misschien voor Joris wat minder, maar die vindt de kantine ook heel gezellig met een beetje gehakt.

 

De foto's zijn gepubliceerd door Mart de Vries. De fotograaf is Cees van Arkel. Mijn dank hiervoor.