Training Amsterdam 04-03-2012

05-03-2012 15:29

Gisteren alweer naar Amsterdam afgereisd om met Tommie (Ilja) te trainen. Alhoewel Joris (Iubdan) alweer goed en op 4 pootjes loopt, mag hij van mij voorlopig nog niet trainen. Als alles goed blijft gaan met hem, dan krijgt hij over 14 dagen z'n eerstvolgende training weer.

Het was weer gezellig druk op de baan en Tommie kreeg z'n, inmiddels "vaste" maatje met lopen. We hadden afgesproken Tommie nu aan de binnenzijde te starten., maar hij miste de start volkomen. Buitenom probeerde hij alles goed te maken, maar het mocht niet baten. In tegenstelling tot Rotterdam heeft deze baan een veel grotere bocht en als je buiten ligt, dan zijn het heel wat metertjes meer. Rotterdam heeft een normale ovaal, zoals een ijsbaan, wielerbaan enz. Amsterdam heeft  dat niet, waardoor de tijden van Amsterdam zullen afwijken van die van Rotterdam.

De tweede omloop startte Tommie weer binnen met nog geen hokje tussen hem en z'n maatje. Nu kwam hij goed uit het hok en zette meteen goed door in de bocht. Hij hield de leiding tot over de finish. Het is elke keer weer heel mooi om te zien hoe lief de twee mannekes zijn met het verdelen van de haas. Tommie wil echter de haas niet meer los laten....wat tot enig oponthoud tot gevolg heeft.....stout hondje toch??

Ik vond alles weer prima verlopen in Amsterdam. Een klein minpuntje was toch wel de nare gewoonte van sommige mensen om de kantine om te bouwen tot honden kennel, waarbij de honden zoveel blaffen dat dit voor mijn gevoel de gezelligheid én de omzet van de kantine schaadt. In ieder geval kon je voor de rust deze keer naar buiten gaan......

.