Invitatieren Amsterdam 25/03/2012

26-03-2012 11:47

Ondanks dat het maart is genieten we al een paar dagen van heel mooi lente weer met zo´n beetje 17 graden. Alleen vandaag begon de dag wat mistig, maar om 11 uur toen de wedstrijd begon, kwam ook de zon lekker door de mist heen en werd het voor de rest van de dag bijna zomer. Echt lekker warm en geen wind.

Aan gezien het een invitatieren was konden er maar twee verenigingen mee doen en dat waren dus Amsterdam en Son. Er waren 25 honden aangemeld en er zouden er 3 afgemeld worden. Hierdoor waren de B/reuen maar met 3...dus geen wedstrijd. De B/klasse werd bij de A/klasse ingedeeld en zo kregen we een groep van 9 reuen. Bij de teven liepen de B en C klasse ook samen. A- klasse teven waren er niet.

Voor de wedstrijd uit kreeg Joris (Iubdan) een proefloop waar ik geen tijd van heb. Jammer, maar het is niet anders. Snel Joris wegbrengen naar de auto en Tommie meenemen voor zijn start. De B-reuen hadden al gelopen en zette een 23.60 op de klok. Toen de A-reuen hadden gelopen bleek dat de snelste serie tijd. In Tommie zijn serie werd door Jack 23.70 gezet en Zodiac won zijn serie in 23.83. Tommie kwam als tweede over de lijn in 24.01, dus hoefde niet te herkansen.

In de halve finale werd Tommie derde in de snelste halve finale, waar een baanrecord werd gezet door een heel jonge hond (23.01). Tommie zijn tijd was 23.97. Zodiac werd twee in 23.81

Toen de finale. Eerst kreeg Joris nog een proefloop (23.70). Joris is heel gebleven en voor het eerst dit jaar twee runs op 1 dag. Nu langzaam aan weer met hondjes, en dan hoop ik dat het weer helemal goed komt.

Nadat de teven hun finale hadden gelopen waren wij aan de beurt. Tommie trok hokje 3, met links van hem de hond onder rood en rechts de hond onder blauw. Vlak na de start ging de hond onder rood iets naar rechts en blauw richting de rail. Tommie zat klem en kwam als laatste door de bocht. Hij ging naar de rail en aan de binnenkant coursend stiefelde hij eerst zw/w 6, toen wit en op het laatste rechte stuk  de hond onder blauw voorbij. Tommie werd derde!!! Heel knap gecoursd door mijn kleine mannetje...ik ben dan ook heel trots op hem.

Joris in zijn proefloop

start finale van Tommie (geel)

Tommie niet meer te zien tussen rood en blauw

Tommie gaat dan als laatste de bocht in

Het frapante van deze race was dat de honden gefinished zijn in volgorde van de starthokken

Alle foto´s zijn gemaakt door Edwin Kasteleijns. Bedankt Edwin!!

 

Hieronder nog foto's die Stijn Vermeulen heeft gemaakt.

 

proefloop van Joris

Start van Tommie onder wit